Zin om met een groepje een bezoek te brengen aan Symposion ? Dat kan en er zijn verschillende mogelijkheden en arrangementen

Sluiten

Spreekuur

Wie haar kent weet dat Sofie de creativiteit zelve is en bruist van de ideeën. Ben je op zoek naar een symbolisch geschenk, de aanpak van een speciale gelegenheid, een verhaal voor of achter een gebeurtenis, de insteek voor een speech of een les, een verrassing op maat… Sofie helpt je gedurende een uur op weg om er iets geweldigs van te maken.

Jij komt met jouw vraag of je idee, en je krijgt van ons een uur om samen ideeën uit te wisselen.

Het spreekuur is gratis, stuur ons een mail om te zien op welke dag en welk uur je je afspraak wil maken.

Sluiten

Het verhaal achter de woordenwinkel

Geïnteresseerd in het ontstaan van de woordenwinkel en de filosofie van het huis ?
Ben je met een groep op stap en heb je zin om eens langs te lopen ?
Dan ontvangen we je graag en vertellen kort de belangrijkste ‘highlights’ en weetjes van de plek en het aanbod.

De rondleiding is gratis, duurt ongeveer een kwartiertje en ervaring leert dat mensen daarna graag zelf nog even in de winkel rondneuzen. Reken dus best op ¾ uur.

Sluiten

Letters & hun geheimen

Binnenkort meer informatie.

Sluiten

Initiatie creatief denken.

Veel mensen vragen zich af 'waar Symposion de mosterd haalt,
hoe het komt dat wij zo creatief zijn én of je dat ook kan leren ?’
Ja dus!

Zowel op persoonlijk vlak als binnen je job of organisatie, kan creatief denken je helpen om verrassend nieuwe invalshoeken te vinden. Ons brein is voortdurend op zoek naar logica en structuur. Daarom denken we meestal via vastgestelde patronen.

Bijvoorbeeld: als je dicht bij je werk woont, ga je daar waarschijnlijk lopend of fietsend naartoe. Dat je ook op een éénwieler kan fietsen, of achteruit kan lopen, of op handen en voeten, of kiezen voor de langste weg komt waarschijnlijk niet in je op.

Mensen denken in patronen omdat het ons heel wat voordelen oplevert: het is handig, efficiënt en werkt snel.
Op zich geen probleem, maar je moet je er wel bewust van zijn.

Deze workshop is een initiatie in creatief en dus patroondoorbrekend denken.

Je leert er alles over duikboten en wilde ganzen, maar ook de basis van het creatieve proces en een aantal technieken die het je mogelijk maken de 'platgetreden' paden te verlaten en nieuwe wegen in te slaan.

Reken op ong. 3 uur
De workshop kan op aanvraag doorgaan in Symposion of op locatie.

Sluiten

Symposion & YOT

Een bezoek aan de woordenwinkel in combinatie met de Magdalenakerk en de Nieuwe pastorie. Een unieke belevenis. In 2002 stond Symposion aan de wieg van vzw Yot en de herinrichting van het kerkgebouw.

Zoveel jaar later is YOT geëvolueerd tot een ‘labo voor levensbeschouwing en ruimte voor perspectief’ met een eigenzinnig aanbod. Na een bezoek aan de woordenwinkel drinken we koffie in de Nieuwe Pastorie en bezoeken we de Magdalenakerk. Of omgekeerd. We vertellen over de trialoog, over creatief denken en eigenzinnige manieren om gedurfd na te denken over kerkgebouwen en zones van zin.

deel dit artikel