Zin om met een groepje een bezoek te brengen aan Symposion ? Dat kan en er zijn verschillende mogelijkheden en arrangementen

Sluiten

Spreekuur

Wie haar kent weet dat Sofie verscheure de creativiteit zelve is en bruist van de ideeën. Ben je op zoek naar een symbolisch geschenk, de aanpak van een speciale gelegenheid, een verhaal voor of achter een gebeurtenis, de insteek voor een speech of een les, een verrassing op maat… Sofie helpt je gedurende een uur op weg om er iets geweldigs van te maken.

Jij komt met jouw vraag of je idee, en je krijgt van ons een uur om samen ideeën uit te wisselen.

Het spreekuur is gratis, stuur ons een mail om te zien op welke dag en welk uur je je afspraak wil maken.

Sluiten

Het verhaal achter de woordenwinkel

Met een groep op stap in Brugge en geïnteresseerd in het ontstaan van de woordenwinkel en de filosofie van het huis?

Dan ontvangen we je graag en vertellen kort de belangrijkste ‘highlights’ en weetjes van de plek en het aanbod.

De rondleiding is gratis, duurt ongeveer een kwartiertje en ervaring leert dat mensen daarna graag zelf nog even in de winkel rondneuzen. Reken dus best op ¾ uur.

Kan ook in combinatie met koffie en gebak én een demonstratie kalligrafie.

Sluiten

Letters & hun geheimen

We gebruiken ze elke dag zonder er bij stil te staan.  De 26 letters van het alfabet. Maar waar komen ze vandaan? Waarom noemen we het alfabet een ABC … en waarom staan de letters in die volgorde ? Wie vond ze uit ? En wanneer ? Waarom bestaat de A uit 2 diagonalen met een streep in het midden? En wat zie je als je de letter omdraait?  Waarom is de O rond ? Waarom begint het woord mama met de M en leert de L je vliegen ? En wat heeft de Q te maken met het oog van een naald?

We duiken in de geschiedenis van het alfabet en ontdekken nieuwe betekenissen in de vormen van letters en woorden.

Zin om deze lezing voor jouw organisatie en groep te organiseren?
Neem dan best contact op met Sofie om prijs en mogelijkheden te bekijken.

Sluiten

GOD EN DE KUNST VAN HET VISSEN

Een kennismaking met het denken van Marc-Alain Ouaknin.

Sofie Verscheure volgt maandelijks een atelier bij deze Frans-joodse filosoof. Omdat ze het belangrijk vond dat meer werk van hem in het Nederlands verspreid werd, vertaalde ze één van zijn werken: ‘God en de kunst van het vissen’. Een zoektocht naar diegene die we God noemen.

In de stijl van Ouaknin neemt ze ons mee op een eigen-zinnige wandeling doorheen teksten, verhalen, gedachten en citaten waarin je op het eerste gezicht lijkt te verdwalen. We ontdekken dat geloven nooit een sens-unique is, waarom je best oefent om op één been te kunnen staan en wat jeuk met wijsheid en wijsheid met vissen te maken heeft.

Luisteren en meedenken met een potlood in de hand. Teksten herkauwen, nieuwe betekenislagen ontdekken en uitgedaagd worden om verder te kijken dan we kunnen zien. 

En God ?

God, in het boek, zegt Ouaknin, is als een prinses gevangen in de toren van een kasteel. De lezer is de ridder die haar komt bevrijden.’ Dus aan ons het avontuur. Zin om te komen luisteren ?

De lezing kan doorgaan in Symposion of op verplaatsing.

Sluiten

Initiatie creatief denken voor inspiratiezoekers

INITIATIE CREATIEF DENKEN VOOR INSPIRATIEZOEKERS

Zowel op persoonlijk vlak als binnen je job of organisatie, helpt creatief denken je om nieuwe invalshoeken te vinden. Ons brein is voortdurend op zoek naar logica en structuur. Daarom denken we meestal via vastgestelde patronen. Patronen leveren ons heel wat voordelen op: het is handig, efficiënt en werkt snel. Op zich geen probleem, maar je moet je er wel bewust van zijn.

Hoe kan je echt out of the box denken bij het zoeken naar nieuwe activiteiten? Hoe geef je een verrassende invulling aan een klassieke paasbrunch? En kan een verjaardagsgeschenk echt een verschil maken?


 

In deze workshop leer je alles over duikboten en wilde ganzen, maar ook de basis van het creatieve proces en een aantal technieken die het je mogelijk maken de 'platgetreden' paden te verlaten en nieuwe wegen in te slaan.

Kan ook als vormingsmoment voor bestuursleden.

Reken op ong. 3 uur
De workshop kan op aanvraag doorgaan in Symposion of op locatie.

Sluiten

Symposion & YOT

Een bezoek aan de woordenwinkel in combinatie met de Magdalenakerk en de Nieuwe Pastorie in Brugge. Een bijzondere belevenis.

In 2002 stond Sofie Verscheure mee aan de wieg van vzw YOT en de herinrichting van het kerkgebouw.

Zoveel jaar later is Yot geëvolueerd tot een ‘labo voor levensbeschouwing’ met een eigenzinnig aanbod. Na een bezoek aan de woordenwinkel drinken we koffie in de Nieuwe Pastorie en bezoeken we het kerkgebouw. Of omgekeerd. We vertellen over de trialoog, over creatief denken en eigenzinnige manieren om gedurfd na te denken over kerkgebouwen en zones van zin in Vlaanderen.

En het is de enige kerk ter wereld met een 17m hoge schommel..

deel dit artikel