Vreemdgaan
Gepubliceerd: 07/10/2015 om 17u43

Het boek is van 2007 maar is op vandaag actueler dan ooit. 'Vreemdgaan' is een warme dichtbundel over andere culturen, met poëtische gedachtensprongen en bizonder mooie illustraties. Vanaf vandaag verkrijgbaar in Symposion als statement tegen de vervreemding in. Auteur is Geert De Kockere en de illustraties zijn van Stefanie De Graef.

'Het boek is een visuele ode aan de Arabische cultuur: vrouwen in burka versieren de goudkleurige cover, binnenin krijg je een collage van mozaïeken, woestijnfiguren, Moorse poorten, objecten en landschappen uit de Arabische wereld. De gevarieerde prenten kunnen van begin tot eind boeien.' (De Standaard der Letteren, juni 2007)

'Zonder meer fascinerend en poëtisch zijn de illustraties van Stefanie De Graef. De composities roepen rust op of eenzaamheid, maar vooral mysterie. De Kockere is het sterkst als hij in een minimum aan woorden de taal laat vreemdgaan en daardoor de lezer dwingt die te ontsluieren. Dan werkt de combinatie met de illustraties magisch...' (Poëziekrant, juli/augustus 2007)

deel dit artikel