Met Symposion werken we voor cursussen samen met de lesgevers van Witruimte.
Witruimte is een initiatief waarbij een integrale cursus werd samengesteld die een leidraad vormt doorheen de verschillende stadia van formele kalligrafie naar een meer persoonlijke, expressieve vorm van kalligrafie.

De opleiding wordt gespreid over een viertal modules van telkens ongeveer 16 uur (8 x 2 uur).
De eerste modules concentreren zich op het beheersen van het humanistisch cursief en de bijhorende Romeinse kapitalen in hun meest klassieke vorm. In een tweede stadium leert de cursist over compositie, contrastwerking en variaties op de basislettervormen.
Naast deze basismodules bestaan er ook (extra)  Bis – modules en een aantal kortere themacursussen voor wie minstens module 1 volgde.

Meer info over de cursussen vind je op www.witruimte.org

Jurgen Vercaemst en zijn vrouw Anneke organiseren ook cursussen en workshops kalligrafie in hun koffie/theehuis in Ruddervoorde. 
Meer info vind je op www.morriscoffeeandcrafts.be

En dan is er ook ELI, het 'European Lettering Institute' dat bekend staat voor een langdurige, professionele opleiding in de letterkunsten. Ook zij bieden open modules aan voor iedereen die met kalligrafie wil kennis maken. De meeste modules lopen over 7 weken met sessies van 2,5 uur. 
Naast de open open modules zijn er ook weekend workshops en een jaarlijkse zomerstage. 
Meer info vind je op www.letteringinstitute.com

deel dit artikel