Sofie is in de eerste plaats geboeid door de kracht van woorden en poëzie. Kalligrafie is daarbij vooral een middel om vorm te geven aan die woorden en hun betekenis. Sinds 1992 vertaalde ze haar passie voor mensen, spiritualiteit en woorden in het Symposionproject.
Daarnaast ontwikkelden zich vanuit dezelfde dynamiek verschillende andere initiatieven waar ze inspirator voor is: het kerkherwaarderingsproject YOT, het vormingsinitiatief YOT-b en de Experientie, een inspiratieplek.

De bedenkers

Greet is een succesvolle illustrator van kinderboeken, waarvan er reeds verschillende vertaald werden (Frankrijk, Amerika, Korea, Japan). Greet experimenteert graag en maakt kleurrijke collages in een vrolijke beeldtaal. Ze studeerde sierkunsten en regentaat plastische kunsten en genoot een illustratoren-opleiding met Klaas Verplancke.

Sinds 1996 werkt Greet mee 'wild enthousiast' in de woordenwinkel. Ze zorgt voor een steeds wisselend decor en schept eindeloos orde in de wanorde die wij achterlaten.

De bedenkers

Katrien studeerde af als ergotherapeute in '81 en werkte gedurende twaalf jaar in een revalidatiecentrum. Na een aantal cursussen bij Lieve Podevyn, Els Schneiders en anderen is ze weerloos tegen de lettermicrobe geworden. Vooral lettertekenen blijkt haar ding te zijn.

Verschillende stages en lessenreeksen volgden elkaar op, o.a. bij Liesbet en Kristoffel Boudens en Brody Neuenschwander.

Na een tijd free-lance bij het Symposion gewerkt te hebben, ontstaat in 2003 een deeltijdse samenwerking. Katrien behartigt er vooral de kalligrafische opdrachten en de ontwerpen voor nieuwe producten en symbolische geschenken.

Binnen de boeiende wereld van de kalligrafie blijft het initiëren en verder begeleiden van cursisten één van haar passies.

De bedenkers

Ciska is binnen de schrijfwinkel verantwoordelijk voor de boekhouding en de administratie en zorgt ervoor dat het commerciële luik in goede banen wordt geleid. Tegelijkertijd heeft haar creativiteit en spitsvondigheid al meerdere malen voor nieuwe creatieve invalshoeken gezorgd.
Ze is daarnaast ook onze expert illustrator, photoshop, indesign en zorgt voor een adequate opvolging bij alle vormen van personaliseren.

De bedenkers

Esther is binnen Symposion verantwoordelijk voor de groothandel , de webwinkel en alles wat met worldwideweb te maken heeft. Daarnaast is zij vooral fris en vrolijk jong bloed in huis.

De bedenkers
deel dit artikel