Jawel, ook wij hebben cookies. Zowel in de snoeplade van Symposion als hier op deze site.
We gebruiken enkel de cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren.

Akkoord Of bekijk ons privacybeleid.

Het mysterie van niks en oneindig veel snot
Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou’s en mij’s – echt waar!

  • Het mysterie van niks en oneindig veel snot
  • Jan Paul Schutten en illustraties van Floor Rieder
  • Nederlands
  • 160 pagina's
  • Uitgeverij Gottmer
  • 26 cm x 20,5 cm op 2,2 cm
€ 25,00

‘Hoe is ons heelal ontstaan?’ tot ‘En als je jezelf opeet, word je dan twee keer zo dik of verdwijn je juist helemaal?’ Wat is quantummechanica, relativiteitstheorie, draaikolknevel of higgsboson?

De namen Stephen Hawking en Albert Einstein kent bijna iedereen, maar weinig mensen begrijpen hun theorieën over het heelal. Jan Paul Schutten legt het heelal in begrijpelijke taal uit en de intrigerende illustraties van Floor Rieder zijn van grote toegevoegde waarde.
Een vlot taalgebruik en veel voorbeelden met verhelderende illustraties maken de soms complexe materie boeiend.

Dat het heelalonderwerp niet alleen met de natuurkundige bril wordt bekeken, wordt duidelijk in het laatste hoofdstuk: ‘Wie heeft ons heelal gemaakt?’. Religie en filosofie krijgen hier een onmisbare rol in het verhaal over onze Aarde. De lezer krijgt er handvatten om na te denken over filosofische vragen in de wetenschap. Moet de mens het mysterie van niks wel willen oplossen?

Je kan ook zelf eenvoudig aan de slag met experimenten er zijn 523 opmerkelijke feitjes zijn te ontdekken. Weet je dat je kan stilzitten met een vaart van 100 km/u en hoe sneller je reist hoe korter de afstand is, maar wat is dan tijd? Eén ding is zeker, je hebt veel tijd nodig om alles te lezen in dit enorme werk.

Laat je inspireren